donderdag 3 februari 2011

Bussen in Almere staan stil na mishandeling


Bussen in Almere staan stil na mishandeling
do 3 februari 2011
Feb 2nd 2011Michael van der GalienDagelijkse Koffiehoek

Buschauffeurs in Almere hebben vanmiddag een uur lang het werk neerlegd. Dit nadat een collega eerder op de dag mishandeld was door een passagier.
De chauffeur in kwestie werd aangevallen door een vrouw, die daarna meteen gesteund werd door twee jongens die al in de bus zaten. Hoewel de chauffeur geschrokken is heeft hij verder geen letsel opgelopen.
Connexxion zegt dat er verder geen aanleiding was voor geweld en dat het zeker aangifte gaat doen.
Als buschauffeur moet je het onderhand wel helemaal gehad hebben met dit soort mishandelingen. Het gebeurt veel te vaak dat een chauffeur in elkaar wordt geslagen. Blijkbaar denken bepaalde bevolkingsgroepen dat het normaal is mensen zomaar een dreun te verkopen. Dit soort tuig moet keihard afgestraft worden.
Oh, en stel buschauffeurs in staat om zichzelf te verdedigen in dit soort situaties.
26 reacties op “Bussen in Almere staan stil na mishandeling”

1. frans op 02 Feb 2011 om 21:20 #

En de attitude van de buschauffeurs dan??
Geweld gebruiken is nooit goed, maar veel buschauffeurs zijn zulke botterikken dat ze agressief gedrag oproepen. Van service en klantvriendelijkheid hebben vele nog nooit gehoord.

2. soojezus op 02 Feb 2011 om 21:53 #

Als de buschauffers echt stoer waren hadden ze gewoon de hele dag niet meer gereden,
Uitdagen is incasseren en anders stopt het nooit,
En fransie heeft wel gelijk, behalve in groningen en vooral in de randstad willen ze nog net stempelen of kijken of
Je wel echt inlogt maar als je ergens nieuw bent zeggen ze je niet waar je moet uitstappen en als je half binnen
Staat gooien ze gewoon de deur dicht.
Allemaal lekker bezig jongens!

3. SMoon op 02 Feb 2011 om 21:55 #

Sorry hoor, maar als je met een chagrijnige kop de bus in komt gaat een buschauffeur echt niet proberen om je te laten lachen. Een vriendelijk goeie dag zou niet verkeerd zijn, maar kijk om je heen, half Nederland loopt er bij met een kop alsof de wereld vergaat.
Ik zie vaak genoeg dat er brutaal wordt gedaan en gescholden wordt naar een chauffeur. Als je dat de hele dag naar je hoofd krijgt geslingerd dan ben jij ook niet meer vrolijk te krijgen die dag. Die reclames op tv zijn echt goed, mensen weten niet wat hun overkomt als je een keer aardig doet. Ik zou zeggen probeer het eens, misschien krijg je een vriendelijke lach en een goede dag.

4. brend op 02 Feb 2011 om 22:01 #

nou dat valt echt wel mee, jij bent vast een van die jongens die meevocht

5. riko op 02 Feb 2011 om 22:10 #

@frans
M.a.w. het is de schuld van chaffeurs zeker. Ik denk dat het eerder aan die passagiers ligt die chauffeurs aanstootgevend vinden. Dat heeft dus meer met hunzelf te maken dan met de chauffeurs. Die doen hun werk en met uitzondering zal er een een keer echt aanstoot geven. Nee, geweld gebruiken is nooit goed, en moet bestraft worden met een busontzegging indien dat mogelijk is.

6. Maaike op 02 Feb 2011 om 22:15 #

“Blijkbaar denken bepaalde bevolkingsgroepen dat het normaal is mensen zomaar een dreun te verkopen”….
Welke bevolkingsgroepen worden hiermee bedoeld? En waarom nou zo’n tendentieus stukje publiceren? Dit zinnetje hierboven wordt verder niet gestaafd met feitelijkheden, maar is wel iets wat blijft hangen bij de lezers…
Trouwens: Ben het met Frans eens: Er zullen toch best getuigen zijn? Zeggen die dat de chauffeur zonder enige aanleiding is geslagen of doet zijn werkgever dat?

7. Rene op 02 Feb 2011 om 22:20 #

draai maar eens een dagje mee frans..en ga zonder vooroordeel maar eens oordelen over wie of wat er fout is in het gedrag onderling.
Zul je verbaasd opkijken hoeveel aardige chauffeurs een grote bek krijgen van de aardige passagiers.
En inderdaad er zitten botteriken bij de passagiers net zoals er botterikken bij de chauffeurs zullen zitten.
Maar de chauffeur in elkaar meppen omdat zijn hoofd jou niet aanstaat of dat zijn attitude….. (voor de nederlanders met 2 paspoorten)
Attitude: persoonlijke houding of instelling ten opzichte van een object, een complex van waarden en normen enz.; omvat een cognitieve component (kennis), een evaluatieve component (waardering) en een handelingscomponent (bereidheid tot actie over te gaan)……. jou even stoort.
Van mij mogen de mensen die direct gaan schelden en meppen een enkele reis antillen krijgen of turkije of marokko ..of…Friesland
Groeten een buschauffeur

8. ruud op 02 Feb 2011 om 22:27 #

de eerste reactie roept ook al agressie op.
Oppakken en vastzetten en geen taakstraf gewoon 4 weken in de bak.
en een flinke schadevergoeding.

9. Kenn op 02 Feb 2011 om 22:45 #

Joh!! Mag toch gewoon in nl.. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden..

10. Bazzy op 02 Feb 2011 om 22:50 #

“bepaalde bevolkingsgroepen”… kom eerst eens met bewijs i.p.v. deze tragedie weer eens voor je eigen agenda te misbruiken

11. ken je niet op 02 Feb 2011 om 23:03 #

er was geen aanleiding voor het geweld? dus een volle bus (waar ik in zat) loopt zomaar even een vrouw naar binnen die boos word en wilt vechten? en 2 jongens die precies hetzelfde doen om kwart over 8 in de ochtend?
die vrouw wilt met dr kind naar binnen lopen en hij gooit de deur dicht terwijl dat kind naar binnen loopt, een meter naast hem want het was de voor ingang van de bus. dat is geen aanleiding? toen viel zij hem aan omdat het dr kind was, en die man stond op en duwde de vrouw terug. toen pas kwam er 1 jongen die de man een klap gaf en weg duwde.. de andere jongen heeft niet eens wat gedaan, die kwam er alleen naar toe.
dus geen aanleiding? lees hierboven maar
BEN WEL TEGEN HET ZINLOOS GEWELD NATUURLIJK! maar de deur dicht doen terwijl er een klein kind tussen staat? een meter naast je?

12. Peer op 02 Feb 2011 om 23:20 #

@ En de attitude van de buschauffeurs dan??
Helemaal mee eens. Een vrouw komt op voor haar kind! Daar is wat voor te zeggen. Het mag duidelijk zijn dat sommige chauffeurs zich niet altijd behoorlijk gedragen! Daar mag ook wel eens iets aan gedaan worden. Het gedrag van de twee jongens is natuurlijk niet goed te praten, alhoewel het verslag hierboven weer een ander beeld geeft.

13. ken je niet op 02 Feb 2011 om 23:49 #

ja ik zat zelf in de bus, maar een andere jongen liep er alleen naar toe maar deed niks. en natuurlijk wat die jongen doet is niet goed, maar een volwassen man die een vrouw weg slingerd kan niet vind ik.. je bent vast wel sterk genoeg om er gewoon in bedwang te houden.
haha ja soms loop ik de bus in en zeg ik ze gedag maar dan kost het voor hun zoveeeeeel moeite om ‘hoi’ terug te zeggen..

14. ken je niet op 02 Feb 2011 om 23:51 #

^^
15. Maaike op 03 Feb 2011 om 09:20 #

Effe kijken wat Rene de buschauffeur hierover te zeggen heeft na het “ooggetuigenverslag”…Moeten ze nog steeds een enkeltje krijgen?

16. Rene op 03 Feb 2011 om 12:46 #

Van mij mogen de mensen die direct gaan schelden en meppen een enkele reis antillen krijgen of turkije of marokko ..of…Friesland
Ja Maaike daar blijf ik bij.
Ze hebben tegenwoordig allemaal een kort lontje en dan kun je de schuld gemakkelijk bij de buschauffeur leggen.
Ik verdedig niemand, maar ik weet uit de praktijk dat het niet zo zwart wit gezien moet worden als het verhaal verteld wordt.
Iedereen kijkt vanuit zijn perspectief en (voor) oordelen naar het gebeuren.
Ik vind het belachelijk dat je voor het minste of geringste een grote bek krijgt van zulke passagiers.
Gelukkig zijn 99,9% van de passagiers “normaal”.
Voor de andere 0,1 % schijnt het normaal te zijn om IEDEREEN die ze ( in hun ogen ( attitude …..zoals frans wil) verkeerd aan kijkt direct op het gezicht te willen meppen.
En dan ben je de lul,,,klaar…
Ook jou kan dit overkomen maaike.
Ook weet ik dat chauffeurs ( ook mensen zoals jij en ik) fouten kunnen maken in de omgang met anderen.
Maar om zoiets direct af te straffen met een doodsbedreiging vind ik te ver gaan

17. Ronald op 03 Feb 2011 om 14:43 #

Rene,
Ik begrijp je punt en ben het er absoluut mee eens dat mensen hun vingers thuis moeten houden, maar je eerste reactie vond ook ik erg “gekleurd”.
En dan met name dat je een gangbaar nederlands woordje even gaat “uitleggen” aan de “nederlanders met 2 paspoorten”. Dat neigt een tikje naar “bevooroordeeld zijn”, en volledig onnodig in het kader van bovenstaande berichtgeving. Nogmaals, ik lees nergens dat het gaat over niet-nederlanders.

18. Rene op 03 Feb 2011 om 15:07 #

vraag het maar aan je getuige ..!!
ik praat misschien vanuit jou gezichtspunt vanuit een bevooroordeelde positie als buschauffeur..maar mijn ervaringen zijn 99,9% met de types met 2 paspoorten…..( zogeheten risico situaties) en 0.1% van de autochtone nederlanders in diezelfde strekking.
Je hebt inderdaad ook autochtone (blanke ) horken bij ..
sorry het is nou eenmaal zo..niks vooroordeel feiten en ervaringen zelf ondervonden in 25 jaar op de bus ..

19. ken je niet op 03 Feb 2011 om 15:51 #

Het is een donkere jongen, en een donkere vrouw. De chauffeurs willen vandaag weer staken.. zoveel is er niet echt gebeurd.. het was geen massale knokpartij of op de grond gooien en door trappen. het was gewoon eigenlijk 1 klap en toen duwen, en dat duurde hooguit 15 seconden. 15 seconden te veel natuurlijk, maar er worden wel veel ergere dingen gedaan met buschauffeurs hier in Almere.

20. Rene op 03 Feb 2011 om 16:18 #

Het verbaasd me dus niks dat bovenstaand antwoord wordt gegeven.
Maar het bagatelliseren van een klap ( zoveel is er niet echt gebeurd ) is duidelijk (voor mij) een teken dat (in bovenstaand stuk ook weer) dat een klap wel zou kunnen ?? dat kan tegenwoordig.?
NO WAY…
Je zult er maar zitten, een een mep voor je haren krijgen ..iets wat regelmatig gebeurd zonder waarschuwing, omdat die randdebielen er gewoon zin in hadden, of dat ….WEER…!: de ATTITUDE… (dankjewel Frans) hun niet aanstond ..en dan is er eigenlijk niks gebeurd ?? gewoon maar een klap gegeven??.
Regelrecht retourtje geboorte dorp ..
Met verbod om er OOIT weer buiten te komen ..
Laat mij dan maar de rechter zijn ..
15 seconden ??
Vergeet niet …met een mes in de hand kan een kwart seconde dodelijk zijn.

21. Ronald op 03 Feb 2011 om 16:32 #

Rene, we geven je toch al gelijk dat ieder zn handen thuis moet houden en dat het anders opgelost moet worden?
Ik vraag me alleen af in hoeverre een normaal mens, dus ook de 0,1 % met 1 paspoort die jij als feit op tafel gooit (mijn ervaring is namelijk dat de 99,9% waar je het over hebt een stuk gastvrijer/vriendelijk zijn. Maar ik gooi dat niet als zijnde een feit op tafel) zich in kan houden als zijn/haar kind tussen de busdeur komt….

22. ken je niet op 03 Feb 2011 om 17:29 #

Even voor de duidelijkheid, ik ben er tegen hoor dat die jongen de chauffeur aanviel.. voordat jullie raar over mij gaan denken? Ik bedoel alleen dat er hier buschauffeurs met messen worden bedreigd en dat soort dingen dus vul jij maar in wat erger is: een mes tegen je keel of een klap voor je kop? Maar nogmaals, het gevecht kwam dus niet zomaar. Vraag me af hoe jij zou reageren als je kind tussen de deur zit en hij zit er naast.. ‘ik verdedig niemand, zeg alleen hoe het zit’

23. Rene op 03 Feb 2011 om 18:04 #

voor alle duidelijkheid ( ook al ken ik je niet).
ik hoef niet in te vullen wat erger is ..
Ik zeg net zo goed als jij… hoe het zit.
IK….!!!! zou niet gaan meppen mocht mijn kind per ongeluk tussen de deuren komen.
ik praat uit eigen ervaringen en niet uit vooroordelen.
Vanuit mijn optiek heb ik het recht op een vrije mening.
Ik zeg….. die figuren hebben een zo kort lontje, dat ze waarschijnlijk zittend moeten plassen.
De frustraties die dat opwekt ventileren ze tegen de eerste en de beste die ze tegen komen als ze ….weer…!! vinden dat ze onheus bejegend worden.
Dan is zo een hork van een buschauffeur toch een makkelijke uitlaatklep toch ??
Iemand die zo goed en kwaad als het gaat zijn werk doet.
HIJ kan natuurlijk zijn attitude tegen hebben ( bedankt Frans)
het plezier in het werken word door zulke voorvallen omgezet in angst en vooroordelen.
dus de volgende keer als er weer kleurlingen instappen ook al zijn het (gewone)) mensen zal de betreffende chauffeur een knoop in zijn maag krijgen.
En het vooroordeel is geboren ..door die andere horken van kleurlingen en ook blanken ( als die worden herkend als dader).
alle bruine zijn slecht
en lang niet alle witten zijn te vertrouwen.
Dat wordt er geleerd in de omgang onderling.
En je weet wie er wat aan kunnen doen alle 3 partijen.
De chauffeur krijgt zijn omgaan met agressie cursus.
Zo een cursus zou verplicht bijgewoond moeten worden door de meppende en bevooroordeelder passagiers
De andere 2 partijen behoren en resocialisatieprogramma te volgen.
mochten jullie het niet helemaal begrijpen…
als de chauffeur er niet meer mee kan omgaan ..dan gaat hij het VAK van buschauffeur aan de wilgen hangen.
(ik heb het al TE VAAK gezien).
Dus ….

24. Rene op 03 Feb 2011 om 18:36 #

je moet eens ophouden Ronald met leugens te vertellen
Stemmingmakerij ben jij mee bezig…want het kind heeft helemaal niet tussen de deur gezeten
…lees dit maar eens ( een deel van het ware verhaal)
Ronald jij bent slim toch ?? dus je begrijpt het wel denk ik .
ik zal het even uitleggen…
99.9% van raddraaiers… DAAR… heb ik het over
misschien is in de praktijk wel 0,1 % van de donkere mensen (alle mensen) in Nederland
Dus ik beschuldig….. NIET….!! 99,9 % van de kleurlingen van raddraaierij.
IK dacht dat dat wel duidelijk was.
Ronald klinkt als een Hollandse naam heb je toevallig blond haar ?
“Op de camerabeelden uit de bus is volgens Meijne goed te zien wat er precies in de bus is voorgevallen. Nadat de buschauffeur per ongeluk de deur van de bus dicht doet terwijl een klein kind nog binnen staat, haalt de moeder die even daarna weer naar binnensnelt, uit naar de chauffeur. Vervolgens duiken twee jonge passagiers bovenop de chauffeur en mishandelen hem. ,,”
http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article6184191.ece/Chauffeurs-leggen-werk-neer-(update)

25. Rene op 03 Feb 2011 om 18:59 #

lang leve de beveiliging camera
Die voor de chauffeur… en ook voor anderen getuigd.
Wie zijn verhaal is de ware ?

26. Rene op 03 Feb 2011 om 21:30 #

nou is staat iedereen met de mond vol tanden ..
wie was er nou bevooroordeeld..

Trackback URI | Reacties via RSS
Reageer
Voor de huisregels kijkt u hier even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten